Gör din egen drömfångare

 

Det sägs att en drömfångare fångar in mardrömmarna så att man bara får fina drömmar och stärker dessa. Dessutom är den en fin inredningsdetalj i barnens rum. Det finns många olika sätt att göra en drömfångare DIY. Vår variant med piprensare och plastpärlor är ett roligt och enkelt pyssel som kan göras tillsammans med barnen.  

 

Material: 10 st piprensare, kongopärlor med stora hål, kristallpärlor eller andra pärlor med små hål, samt fjärdrar.

Drömfångare DIY Drömfångare göra själv

 

 
 

Så kan du göra drömfångare själv av piprensare steg för steg:

 

Ring av pipresnare

Ta 7 stycken piprensare och bölj dem i mitten och trä på 7 styckena kongopärlor på varje. (Det går även bra med 8 pärlor för att få större ring).   

 

Ta 2 stycken piprensare med pärlor på, trä den ena piprensare genom den andras pärlor. Ta en till piprensare med pärlor på och trä den första genom de pärlorna också. Lås sedan fast genom att böja den korta delen av första pipresnaren runt de andra två.

 

Fortsätt på samma vis med resterande piprensare. Bind samman ringen genom att trä den sista och näst sista piprensaren genom pärlorna på första och andra. Justera ringen så att den är rund och att pärlorna är jämnt fördelade. Lås därefter fast ringen.

 

Drömfångare av piprensare Drömfångare av piprensare

 

 
 

Mönstret i mitten

Ta en piprensare i ringen och bölj den runt piprensaren som är två steg åt höger. Fortsatt så med resterande så att de bildar ett mönster i mitten. 

 

Dekorera mönstret med pärlor. Justera sedan ringen igen och lås fast piprensarna genom att böja varje runt den andra piprensaren på andra sidan ringen.  Klipp bort eventuella extra delar av piprensare som sticker ut.  

 

Drömfångare - pyssel med piprensare Drömfångare - pyssel med barn

 

 
 

Hängen med pärlor och fjärdrar 

Ta två nya piprensare och böj dem vid ca 1/3 av längden. Trä på kongopärlor och kristallpärlor. Pärlorna med små hål nedanför kongopärlorna gör att pärlorna fastnar på piprensaren. 

 

Vid änden av piprensarna, trä på kongopärlor och fjärdrar. Korta ner piprensarna vid behov.

 

Fäst den sista piprensaren högst upp i ringen för upphängning.  Slutligen, justera ringen och pärlorna. Häng upp drömfångaren ovanför sängen och sov gott hela natten! :-)

 

Drömfångare DIY Dreamcatcher DIY

 

 

 

 

 

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering